.. РОДИТЕЛСКО ПИСМО !!! ОВА Е за сите ВАС кои имате родители, за ВАС кои сте родители, за ВАС кои сте имале родители, за ВАС кои ги знаете оние кои имаат родители, и за ВАС кои познавате нечии родители. ... ДРАГИ СИНЕ/ЌЕРКО ... Сега уште не сум остарен, а кога ќе ме видиш таков, биди трпелив со мене и пробај да ме разбереш. ... Ако се изнакапам додека јадам, и ако сам неможам да се облечам, биди трпелив со мене... Сети се на сатите кои ги имам потрошено додека на тоа јас те научив. ... И ако во разговор повторувам исти работи повторно и повторно, немој да ме прекинуваш, слушај ме... Кога беше мал, морав исти работи да ти ги кажувам по сто пати. ... Ако не сакам да се мијам и капам, не ме исмејувај и не ме вреѓај, сети се како морав да те молам и тепем за да те искапам. ... Кога ќе видиш колку не ја познавам новата техночогија, дајми време и немој да ми се потсмеваш, бидејќи јас тебе те научив на многу работи: правилно да јадеш, правилно да се облекуваш и да се соочуваш со ЖИВОТОТ. ... Ако некогаш во разговор заборавам или ја изгубам мислата, дај ми малку време да се присетам и ако неможам немој да ми се потсмеваш... зошто мене не ми е најважната работа на светот нашиот разговор, туку да бидам со тебе и знаеш да ме слушаш. ... Ако не сакам да јадам, немој да ме присилуваш, сам знам кога ми е потребна храна. ... Кога старите нозе нема да можат да ме држат и нема да можам да одам, подај ми рака исто онака како јас тебе ти ја подавав раката кога прв пат проодуваше. ... И ако ти кажам дека не сакам да живеам, сакам да умрам, не лути се на мене. Еден ден ќе ме разбереш. Еднаш ќе сватиш дека покрај сите мои грешки кон тебе биле, дека само сум ти сакал се најдобро и да те подготвам за понатамошниот ЖИВОТ. ... Не ме ожалостувај, не лути се и не се осеќај беспомошно кога ќе ме гледаш таков покрај себе. Биди покрај мене и пробај да ме разбереш и помогни ми исто така како што јас ти помогнав кога почна да ЖИВЕЕШ. ... БИДИ МИ ПОТПОРА, ПОМОГНИ МИ ДА ГО ЗАВРШАМ ОВА ПАТУВАЊЕ СО ЉУБОВ И СО ТРПЕНИЕ... ЈАС ЌЕ ТИ ВРАТАМ СО ОСМЕВ И СО НЕИЗМЕРНА ЉУБОВ КОЈА ОТСЕКОГАШ ЈА ЧУВАВ ЗА ТЕБЕ... ТЕ САКАМ СИНЕ/ЌЕРКО ТВОЈОТ ТАТКО/ТВОЈАТА МАЈКА !!!

Топ

Скоро

Најнови

Лајкувај Чат
Lapiscina BanerНе пијам, не пушам, не се дроги..

Не фаќам дечко оти нема да мож..

Kiree :d :d :d :d :d

Не е тешко да се соочиш со вист..

Волку,волку....зошто Драгана ми..